május 3, 2020 Hírek Nincs hozzászólás

Tisztelt lakosság!
Szeretnénk Önöket tájékoztatni – dr. Nagy Éva háziorvosunktól kapott információk alapján is – a médiában megjelent egészségügyi ellátással kapcsolatban.
A hír igaz: az egészségügyi ellátás újraindul, azonban szabályokhoz kötött, melyeket kérünk fokozottan megtartani, annak érdekében, hogy kordában tarthassuk a vírus terjedését!
Ezt az engedélyt pénteken kapták meg az egészségügyi intézmények vezetői, dolgozói, így szükséges némi idő, hogy újra minden területen megszervezzék az ellátást és annak menetét!
Ebben kérjük mi is a lakosság türelmét és megértését!
A SZABÁLYOK A KÖVETKEZŐK:
– a háziorvosi, házi gyermekorvosi, fogorvosi és ambuláns szakorvosi ellátásokat csak TELEFONON előre egyeztetett időpontban, az adott rendelés orvosával történt egyeztetés után lehet igénybe venni / több helyen, pl. fogorvosi ellátásra is csak negatív teszt eredménnyel lehet menni/.
– az előjegyzések csak az adott időpontban érvényesek. Ha valamilyen okból nem tud megjelenni, kérjen új időpontot.
– A koronavírus járvány terjedésének megakadályozása érdekében a rendelőkben MINDEN 6 évesnél idősebb betegnek orrot, szájat elfedő SZÁJMASZK, vagy KENDŐ viselése KÖTELEZŐ. A szájmaszk, kendő viselése minden közintézményben, közterületen is kötelező, fontos, hogy mindenki tartsa be a szabályokat.
– A rendelőben ELŐJEGYZÉS alapján óránként 4 beteget tudunk fogadni.
– Érkezéskor lázmérés, kézfertőtlenítés és állapotfelmérő kérdőív kitöltése történik.

Az szükséges adminisztratív teendőket továbbra is folyamatosan végezzük.
Kérjük, mindenhol KÖVESSÉK az egészségügyi SZAKDOLGOZÓK UTASÍTÁSAIT.
A krónikus betegségben szenvedőknek, ha tünet és panaszmentesek, továbbra is telefonkonzultációt követően az EESZT rendszerén keresztül történik a gyógyszerek felírása.

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) nyújtotta kényelmes lehetőség az elektronikus vény – az eRecept. Az eReceptre felírt gyógyszer bármely gyógyszertárban kiváltható 3 hónapig.A beérkezett kéréseket folyamatosan teljesítjük, így a kérés napján vagy legkésőbb másnap a gyógyszerek az elektronikus térbe kerülnek.
Hangsúlyozzuk, hogy KIZÁRÓLAG a SZOKÁSOS GYÓGYSZEREK felíratására van így lehetőség! Heveny betegség kezelésére szolgáló gyógyszer (pl. antibiotikum) ebben a formában nem rendelhető. Ha idült betegsége tüneteiben változást tapasztal, feltétlenül konzultáljon háziorvosával!

Szeretnénk megjegyezni, hogy annak érdekében, hogy a szabályokat mindenki be tudja tartani, lehetőséget biztosítunk maszk és kesztyű igénylésére az Önkormányzatnál, melyet elsősorban a idősek, betegek, rászorulók vegyenek igénybe!

Jó egészséget kívánunk Mindenkinek!

Written by admin.vecs