A vécsi önkormányzati hivatal és kultúrház épületének energetikai korszerűsítése

A Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében támogatást nyert beruházás során az Önkormányzati Hivatal és Kultúrház épületébe a jelenlegi energetikai előírásoknak megfelelő, hőszigetelő üvegezéssel ellátott nyílászárók kerültek beépítésre, a padlásfödém és a homlokzati falak pedig utólagos hőszigetelést kaptak. Megújult az épület fűtési rendszere: időjáráskövető szabályozással ellátott kondenzációs üzemű gázkazán került beépítésre, amely korszerű lapradiátorokon adja le a helyiségek fűtéséhez szükséges hőenergiát, továbbá az épület napelemes rendszerrel is gazdagodott. Az épület fizikai akadálymentesítése érdekében akadálymentes mosdó került kialakításra, az épületbe bejutást pedig akadálymentes rámpa is segíti.

A beruházásnak köszönhetően az energiafelhasználás szempontjából takarékosabb, és a befektetett energiát a kor követelményeinek megfelelően hasznosító épület jött létre, amely a megújuló energiaforrások hasznosításával fedezni tudja saját energiafelhasználásának jelentős részét.

 

A projekt az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Kedvezményezett: Vécs Községi Önkormányzat

Projekt címe: A vécsi Önkormányzati Hivatal és Kultúrház épületének energetikai korszerűsítése

Projekt azonosítószám: TOP-3.2.1-16-HE1-2017-00002

A szerződött támogatás összege: 59.232.880 Ft