Vecs.hu - Vécs község hivatalos honlapja
+ 36 37 / 327-011
onkormanyzat@vecs.hu

Blog Full width

Címlap » Blog Full width

Ünnepek

A hagyományokhoz híven idén is Advent első vasárnapjára készült el a Falu karácsonyfája és felállításra került a Betlehem is. A közmunkásokkal és néhány önkéntes segítővel közösen, jó hangulatban varázsoltuk ünnepivé a községünk központját.

A karácsonyfa felajánlást ezúton is köszönjük Hegyi Józsefnének, a szalmabálát Péter Ferencnek és mindenkinek, aki segített, hogy ez idén is megvalósulhasson.

ÁLDOTT BÉKÉS ÜNNEPEKET ÉS BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK!

Read more

Orvosi rendelő felújítása

Október hónapban megkezdődött az orvosi rendelő épületének felújítása, melyet a Magyar Falu Programban meghirdetett es elnyert pályázatnak köszönhetően sikerül korszerűbbé tenni, azonban ezzel egyidejűleg a védőnői szolgálatot teljesítő hölgynek és a doktornőnek is megfelelő helységet kellett biztosítanunk, melyet a volt iskola épületében oldottunk meg a fennálló munkálatok idejére. Reméljük, hogy tavasszal már egy új, korszerűbb orvosi rendelő áll majd a rendelkezésükre.

Read more

November 8. megemlékezés

November 8. napján a vasárnapi szentmise után egy rövid kis megemlékezésen vehettünk részt a volt iskola előtti emlékműnél. Gyertya-gyújtással és koszorúzással gondoltunk vissza a háborúban elhunyt szeretteinkre, rokonokra.

Read more

A Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, mint a GINOP-5.1.9.–17–2017-00008 „Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése – képzés és mentorálás az Észak-magyarországi régióban” elnevezésű program konzorciumának vezetője várja 18-30 év közötti fiatalok jelentkezését, a program hivatalos oldalán, mely a www.segitunkinditani.hu linken érhető el

Read more

Mobilizált kormányablak busz

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyösi Járási Hivatala – a kialakult járványveszély miatt – a lakosság ügyeinek elintézéséhez segítségképpen mobilizált kormányablak buszt indított a településekre, mely szolgáltatást VÉCS településen is igénybe tudták venni a lakosaink október hónap 22. napján, mely napon a lakosok többek között a lejárt okmányaikat is megújíthatták.

Read more

Pályázatok: Magyar Falu Program

Magyarország Kormánya eltökélt a magyar vidék fejlesztése és fejlődése mellett, ezért 2018-ban meghirdette a Magyar Falu Programot.

Ez a program ad lehetőséget például 5000 fő alatti településeknek is – köztük nekünk is – hogy benyújthassunk pályázatot, olyan fejleszteni, korszerűsíteni kívánt épületekre, utakra, melyeket önerőből sajnos nem tudnánk kivitelezni.

Élve a kormány adta lehetőséggel, az alábbi pályázatokat sikerült elnyernünk:

– a Petőfi út felújítására 19.500.000 Ft-ot

– “Közterület karbantartását szolgáló eszközbeszerzés” címen 1.462.769 Ft…

Read more

Vécsi Hírek-2020. december

IDŐSEK VILÁGNAPJA-október 1.

Mint minden évben idén is szerettünk volna a szépkorú – 65 év feletti – lakosainkra gondolni, melyet idén az Idősek Világnapjához próbáltunk igazítani.

Sajnos a szokásos decemberi ünnepséget idén – a még fennálló vírushelyzet miatt – el kellett halasztanunk, így személyesen a higiéniai szabályokat fokozottan betartva adtuk át lakosaink részére az Önkormányzat jó kívánságát és szerény ajándékát!

Reméljük jövőre már lesz lehetőségünk megvendégelni Önöket!

További jó egészséget kívánunk Mindenkinek!

Read more

Agrárcenzus 2020

Page 1 of 12 1234510...Last page